Echtscheiding- en familiemediation

((

 

 

 

Mediation voor echtscheiding

Als er is besloten om uit elkaar te gaan, is er vaak boosheid en verdriet. Tijdens deze emotionele periode moet er veel geregeld worden. Zoals afspraken over de zorg en opvoeding van de kinderen, de kosten voor de kinderen. En praktische zaken zoals partneralimentatie, verkoop van de woning, afspraken over pensioen. Het belang van de kinderen staat voorop en een langdurige vechtscheiding wil je graag voorkomen.

Het is in deze fase soms lastig om met elkaar te overleggen. Dan is het fijn en belangrijk om met een onafhankelijke mediator hier afspraken over te maken.

Tijdens echtscheidingsmediation bespreken jullie in (vaak) 4 tot 6 bijeenkomsten om zorgvuldige afspraken te maken. Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan (als er minderjarige kinderen zijn) en een conventant.

Ik ben een faciliterende mediator, dat betekent dat ik jullie begeleid in het proces en veel vragen stel dat ervoor zorgt dat  jullie tot een eigen oplossing komen. Ik werk samen met een aantal deskundigen die ik soms inzet om jullie zo goed mogelijk te begeleiden. Uiteraard staat het jullie vrij om een eigen deskundige te raadplegen. 

 

Werkwijze:

In het eerste telefonische contact bespreek ik globaal de vraag en plannen we een eerste gesprek met jullie samen.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek vertel ik over mijn werkwijze, de kosten en hoor ik graag wat jullie belangrijk vinden en wat jullie verwachten. 

Tijdens de gesprekken bespreken we we het ouderschapsplan, de kinderalimentantie, partneralimentatie, woning&inboedel, vermogen en pensionen. 

Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of overeenkomst ontbinding samenwonen en (bij minderjarige kinderen) in een ouderschapsplan. Bij een echtscheiding worden alle documenten naar een  advocaat Personen- en Familierecht verzonden voor het indienen van een scheidingsverzoek bij de rechtbank. 

 

Waarom een echtscheidingsmediator:

-> Mediation is goedkoper dan een advocaat voor elk van de partijen.

-> Mediation is sneller. We plannen op korte termijn een afspraak. Na ca. 4 tot 6 gesprekken worden de documenten ingediend bij de rechtbank.

-> Jullie hebben de regie en zoeken samen naar een oplossing die passend is.

-> Er is ruimte voor jouw verhaal.

Als een conflict al heel hoog is opgelopen en het is niet meer mogelijk om met elkaar rond de tafel te zitten, of als één partij geen mediation wil, dan werkt mediation niet of minder goed. 

 

Familiemediation

Een ruzie in de familie lost meestal wel op door een goed gesprek met elkaar. Soms duurt een familieruzie lang en speelt er meer dan alleen de druppel die de emmer deed overlopen. Ruzies binnen het gezin of de familie kunnen pijnlijk zijn. Veel emoties en oud zeer staan een goed gesprek in de weg. Als het niet lukt om er samen uit te komen, kun je ervoor kiezen om de kwestie in de familie met een mediator op te lossen. In mediation voer je samen het gesprek in een veilige omgeving. 

Wat kun je verwachten in de mediation?

Familiemediation is geen therapie, het is een bemiddeling bij een familieconflict. Jullie bespreken dus wat er speelt en als mediator zorg ik ervoor dat het gesprek tussen jullie zo soepel mogelijk verloopt. Het is dus een snelle en hele gerichte aanpak. Vaak kom je er in 1 of 2 gesprekken samen uit.

Als je hebt besloten dat ik als mediator of coach pas bij jouw of jullie vraag,

Dan wil je graag zo snel mogelijk beginnen…
Dat kan, want binnen 24 uur na aanmelding neem ik contact met je op en bied de mogelijkheid om binnen 5 werkdagen een afspraak te maken voor een eerste vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Lukt het niet om op werkdagen een afspraak te maken, dan is het mogelijk om in de avonduren of op zaterdag bij elkaar te komen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen (gratis)

1 + 14 =