Mediation

Zet de stap voor meer rust in jezelf, je werk en je privé leven.

Wat is mediation?

Bij mediation ga je in gesprek met degene waarmee je in een conflict bent geraakt. De mediator helpt om het gesprek in goede banen te leiden en de betrokkenen weer op één lijn te krijgen. Het is belangrijk dat beide partijen bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar willen luisteren.

Met een geslaagde mediation voorkom je een dure, tijdrovende en vaak frustrerende gang naar de rechter (dat geldt met name voor arbeidsmediation).
De mediation is altijd vrijwillig en het is belangrijk dat de deelnemers zich inspannen om samen te werken aan een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.
We bespreken gevoelige onderwerpen die een emotionele betekenis hebben. Vertrouwelijkheid is voor een open en eerlijk gesprek met elkaar essentieel. Dat houdt in dat alles wat besproken wordt tijdens de mediation niet met anderen wordt gedeeld zonder toestemming van de deelnemers.

Het traject in vogelvlucht

  • We starten met een kennismaking en daarna is er een individueel intakegesprek voor een korte verkenning van de kwestie en om te checken of mediation de geschikte aanpak is.
  • In het eerste gesprek zitten de beide deelnemers  aan tafel. Als mediator stel ik veel vragen en krijgt een ieder de gelegenheid om te vertellen wat er speelt.
  • In de volgende fase bedenken jullie diverse ideeën of suggesties. Hieruit kiezen jullie oplossingen en maken jullie afspraken waarbij het belang van jullie beide wordt gewaarborgd. De afspraken leggen we vast in een vaststellingsovereenkomst of een afsprakenlijst. Deze overeenkomst wordt door beide deelnemers ondertekend.
  • De mediation eindigt formeel met een beëindigingsbericht van de mediator naar de deelnemers.

Wat zijn de voordelen?

  • Het is veel goedkoper en sneller dan een juridische procedure
  • Je hebt zelf inspraak
  • Je krijgt antwoorden op je vragen en je kunt jouw kant van het verhaal vertellen
  • Er worden duurzame en concrete afspraken gemaakt.

 

Wat zijn nadelen?

  • Als deelnemers via mediation niet tot een voor beide bevredigende oplossing komen, dan wordt de kwestie vaak alsnog voorgelegd aan de rechter. Het proces duurt dan langer en is prijziger.
  • De mediation vraagt een actieve inzet van alle deelnemers. Als 1 partij onvoldoende inzet toont, dan heeft dat invloed op de uitkomst.
  • Als iemand niet wil deelnemen of als het conflict te ver is geescaleerd, dan is mediation niet meer het juiste middel om in te zetten.

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation is een proces waarbij een onafhankelijke gespreksleider partijen helpt bij het oplossen van conflicten tussen werkgevers en werknemers of werknemers onderling

Echtscheiding- en Familiemediation

Echtscheidingsmediation is een proces waarbij ex partners tot afspraken komen over hun scheiding. Het doel is om conflicten te verminderen en een eerlijke, duurzame oplossing te vinden zonder tussenkomst van de rechter. 

Familiemediation richt zich op conflicten binnen families en gezinnen en is er op gericht een specifiek afgebakend probleem binnen de familie of gezin op te lossen. 

Coaching

Een team is een complex geheel. Je rol als leidinggevende is heel divers en het wordt nog ingewikkelder als de samenwerking tussen jou en het team of tussen teamleden onderling niet lekker loopt. De coachingsgesprekken kunnen jou helpen om van een afstand naar de teamprocessen te kijken, waardoor je doeltreffend en met zelfvertrouwen in je team staat en je de passende interventies toe kunt passen.

Als je hebt besloten dat ik als mediator of coach pas bij jouw of jullie vraag, 

dan wil je graag zo snel mogelijk beginnen…
Dat kan, want binnen 24 uur na aanmelding neem ik contact met je op en bied de mogelijkheid om binnen 5 werkdagen een afspraak te maken voor een eerste vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Lukt het niet om op werkdagen een afspraak te maken, dan is het mogelijk om in de avonduren of op zaterdag bij elkaar te komen.

 

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen (gratis)

3 + 8 =